Fish and Chips

Du behöver:

  • 600-800 g gädda (eller torsk)
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 l frityrolja

Frityrsmet:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl ljus öl
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar

Majonnäs:

  • 3 äggulor
  • 2 tsk senap
  • salt
  • peppar
  • citron, lite
  • 4-5 dl matolja

Remouladsås:

  • 120 g blandade pickles
  • 4 dl av majonnäsen
  • salt
  • peppar

Alternativ Remouladsås:

  • Färdig remouladsås på tub
  • 3-4 dl av majonnäsen
  • Ett hackat syrligt äpple
  • Lite currykrydda efter smak
  • Salt och peppar

Servering:

  1. pommes frites, friterade
  2. gröna ärtor, kokta
  3. 4 klyftor citron

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *