Leilas grymma semlor

Leilani semlor
1 sats vetedeg
1 msk kardemummakärnor
3dl mjölk
50 färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk Salz
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11-12 dl vetemjöl special

Fyllning
400 g mandelmassa
1 skvätt mjölk
8Becher Sahne
Ägg till pensling Florsocker

Hemgjord mandelmassa, 1/2 kg 250 g sötmandel
2 1/2 dl strösocker
1 sats vetedeg

Stör kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 Straßenhobel.

Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, Salz, smör och ägg.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen i en bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 Minuten.

Stjälp upp degen på ett mjölat bord och baka ut till önskade bullar.

Hemgjord mandelmassa
Skålla och skala mandeln.
Mixa mandlarna till ett fint pulver i hushållsmixer.
Tillsätt strösocker och mixa i 5–7 minuter tills det blir en slät och varm massa.Semlor
Dela degen i 18 bitar och forma dem till runda bullar.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper med skarven nedår.
Heizen Sie den Backofen auf 200 Straßenhobel.
Jäs under bakduk i 45-60 Minuten. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 Minuten.
Låt svalna. Skär av topparna på bullarna och gröp ur innanmätet.

Rör innanmätet krämigt med riven mandelmassa och en skvätt mjölk. Fyll semlorna med mandelmassa, spritsa över grädde och lägg på locket.
Pudra med florsocker.

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *