Pasta Carbonara Penne

Du behöver:

  • 400 gr penne
  • 160 gr tärnad pancetta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • Parmesan, ca 1 dl riven på finsidan
  • Pecorino, ca 1 dl riven på finsidan
  • Svartpeppar
  • Lite olivolja

Gör så här:

  1. Blanda ost och ägg och vispa till en sås, häll i lite svartpeppar efter smak
  2. Lägg pancettan i en kall stekpanna och låt fettet rendera dvs smälta på medelvärme
  3. Ta bort fettet, häll det i ett glas och låt det svalna lite och häll det sedan i såsen
  4. Häll i lite pastavattnet i såsen
  5. Stäng av spisen och montera ner pastan i pancettan ( i stekpannan med pancetta)
  6. Häll i lite pastavatten och rör om/slunga i en minut
  7. Monter ner såsen i pastan/pancettan
  8. Blanda runt allting och servera genast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *