Banana splitt

Ingrédients

VANILJGLASS

äggulor 10 st
crème 5 dl
mjölk 5 dl
vaniljstänger 2 st
strösocker 2 dl

MARÄNG
äggvitor 5 st
sel, en nypa
strösocker 2 dl

CHOKLADSÅS
strösocker 1 dl
kakao 1 dl
sirop 0.5 dl
smör 50 g
vatten 0.5 dl

TILLBEHÖR
bananer 4 st
jordgubbar 1 ask
hallon 1 ask
crème 3 dl

Pour ce faire,

1. Vaniljglass Hetta upp grädden, mjölken och vaniljstängerna till det nästan kokar.

2. Sjud samman äggulorna i ett vattenbad tillsammans med sockret.

3. Häll i gräddmjölken i äggen och rör om.

4. Ställ att svalna i ett kallvattenbad.

5. När smeten har stelnat, skrapa ur prickarna ur vaniljstängerna. och häll sedan smeten i en glassmaskin.

6. Maräng Sätt ungnen på 130 grader.

7. Vispa äggvitorna på medelhastighet tills de bildat ett fast skum.

8. Tillsätt socker och lite salt, vispa i ca 6 min på högsta hastighet. Smeten ska bli blank och ej grynig när man tar lite mellan fingrarna.

9. Klicka ut på plåtar. Ställ in i ugnen i cirka 50 ma, tills ytan är krispig och insidan lite seg.

10. NU är det dags att göra Chokladsåsen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Glöm inte att denna ska serveras varm.

11. Montering Bygg upp en “bakelse” med banan och marängen i botten. Lägg på några kulor glass. Spritsa på grädden och garnera med färska bären.

12. Häll över chokladsåsen, sen är det dags att servera.

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *