Chiligryta

1,2 kg högrev, högrev
1 msk ρίγανη
1 msk spiskummin
1 dl vinäger, ξίδι από κόκκινο κρασί
1 msk honung
0,5 tärning(με) oxbuljong, + 2,5 dl vatten
5 dl Öl, ljust
2 burk(με) tomater, krossade
2 st δάφνη
2 msk ingefära
2,5 st chilipeppar, urkärnade
10 st vitlöksklyfta(ή)
5 stjälk(με) blekselleristjälk(με)
2 st morot
2 st κίτρινο κρεμμύδι(με)
1 paket bacon
1 st olja
2,5 st Chipotle
2 st paprika, röd

Tillagning

1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.

2. Strimla baconet. Hacka lök, καρότα, σέλινο, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.

3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt i 1 timme.

4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.

5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί,,en,Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται,,en,Ονομα,,en,Δικτυακός τόπος,,en,Αναρτήστε Σχόλιο,,en. Required fields are marked *