Italiensk Gelato….glas

Grundrecept

Ingredienser

1 st vaniljstång
1 st obesprutad citron
3.5 kopper mælk
3.5 kop tunge fløde
6 st äggulor
150 g socker

Tillagning
Skåra vaniljstången.
Skölj citronen och skär ut en bit av skalet, motsvarande en femkronas storlek. Undvik det vita.
Häll mjölk och grädde i en kastrull, tillsätt vaniljstång och citronskal, värm till kokpunkten.
Det ska vara små bubblor runt kanten.
Ställ kastrullen åt sidan.

Vispa äggulor och socker tills det blir ljust och pösigt.
Plocka upp citronskal och vaniljstång ur mjölkblandningen.
Häll mjölkblandningen i äggsmeten under vispning.
Häll smeten i kastrullen och sätt tillbaka på spisen på svag värme.
Låt krämen sjuda under omrörning i ca 10 minuter tills den tjocknat.
Det må ikke koge (strax innan den når kokpunkten börjar den ryka kraftigt).

Krämen är färdig när du kan göra spår i smeten på en sked som du doppat i kastrullen.
Låt krämen svalna innan den fryses till glass.

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort,,en,Krævede felter er markeret,,en,Navn,,en,E-mail,,en,Internet side,,en,Skriv kommentar,,en. Required fields are marked *