Köttsoppa på högrev

Gjorde köttsoppa idag, grymt god blev den.

Ingredienser:

  • lagerblad 1 kvist
  • lök 1 st
  • morötter 3 st
  • gröna ärtor 1 paket
  • kålrot 1 bit
  • fast potatis, några stycken
  • vitpepparkorn 10 st
  • kryddpepparkorn 10 st
  • rotselleri 1 bit
  • timjan 1 kvist
  • högrev 500-600 gr
  • purjolök 1 st
  • vatten 2 l (en eller två st grönsaksbuljongtärningar)

Gör så här:

1. Koka upp vattnet och lägg i kött, salt och skumma köttet.

2. Lägg i kryddorna och löken i klyftor. En eller 2 grönsaksbuljongtärningar kan krydda soppan ytterligare.

3. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar.

4. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.

5. Ta upp köttet, sila skyn, och koka rotfrukterna i silade skyn i cirka 10 minuter.

6. Lägg i potatis ock koka 10 min till och sen purjolöken och koka därefter i ytterligare 5 minuter.

7. Tärna köttet under tiden och lägg ner det i soppan igen, smaka av ytterligare med salt och vitpeppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *