Köttsoppa på högrev

Gjorde köttsoppa idag, grymt god blev den.

Συστατικά:

  • δάφνη 1 kvist
  • lök 1 st
  • καρότα 3 st
  • Αρακάς 1 paket
  • kålrot 1 bit
  • fast potatis, några stycken
  • vitpepparkorn 10 st
  • κόκκους μπαχαρικών πεπερόνι 10 st
  • rotselleri 1 bit
  • timjan 1 kvist
  • högrev 500-600 gr
  • purjolök 1 st
  • vatten 2 μεγάλο (en eller två st grönsaksbuljongtärningar)

Gör så här:

1. Koka upp vattnet och lägg i kött, salt och skumma köttet.

2. Lägg i kryddorna och löken i klyftor. En eller 2 grönsaksbuljongtärningar kan krydda soppan ytterligare.

3. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar.

4. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.

5. Ta upp köttet, sila skyn, och koka rotfrukterna i silade skyn i cirka 10 πρακτικά.

6. Lägg i potatis ock koka 10 min till och sen purjolöken och koka därefter i ytterligare 5 πρακτικά.

7. Tärna köttet under tiden och lägg ner det i soppan igen, smaka av ytterligare med salt och vitpeppar.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί,,en,Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται,,en,Ονομα,,en,Δικτυακός τόπος,,en,Αναρτήστε Σχόλιο,,en. Required fields are marked *