Pasta med Saffran och Pancetta

Συστατικά:

  • 400 gram pennepasta
  • 1 paket saffran (0,5 gram)
  • 200 gram pancetta
  • Ett knippe sparris
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 schalottenlökar
  • Färsk persilja
  • Κίτρο
  • Ελαιόλαδο
  • Smör
  • 1,5 dl vitt vin (gärna samma som dricks till maten)
  • 2,5 dl grädde
  • Pecorino

Gör så här:

  • Skär pancettan i småbitar och lägg i en kall stekpanna på spisensätt på plattan.
  • Finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Skär sparrisen i 1 cm långa bitar
  • Riv pecorinon på den sidan av rivjärnet somploppar ut
  • Lägg i schalottenlöken och lite olivolja i pannan när pancettan fått fin färg .
  • Lägg i en klick smör tillsammans med vitlöken när löken börjat bli transparent, rör runt.
  • Ha i vinet och sedan sparrisen.
  • Späd saffran i lite vatten i en mugg och häll ner blandningen i stekpannan.
  • Tillsätt grädde och koka upp. Sänk sedan värmen, pressa i lite citronsaft och låt såsen puttra.
  • Koka upp rikligt saltat pastavatten och lägg i pastan. Koka ett par minuter kortare än vad det står på paketet.
  • Spara en mugg med pastavatten innan du häller av vattnet.
  • Tillsätt lite pasta i stekpannan i tagetse till att du inte använder för mycket pasta till för lite sås.
  • Avvakta hellre och späd successivt med pastavattnet.
  • Servera i en halvdjup tallrik och toppa med pecorino.

Bon Apetit!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί,,en,Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται,,en,Ονομα,,en,Δικτυακός τόπος,,en,Αναρτήστε Σχόλιο,,en. Required fields are marked *