Raggmunk med fläsk

Ingredienser för 4 portioner

  • skivat rimmat sidfläsk 600 g
  • smör till stekning

Raggmunk

  • fast potatis 800 g
  • vetemjöl 2 dl
  • salt 1 tsk
  • standardmjök 4 dl
  • ägg 1 st

Rårörda lingon

  • lingon 5 dl
  • strösocker 2 dl

Gör så här:

1. Stek fläsket i en stekpanna och låt sedan stå på låg värme. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.

2. Skala potatisen.

3. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke.

4. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten och rör om.

5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.

6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.

Rårörda lingon: Lägg lingonen i vatten och ta bort skräpet som flyter upp. Lägg dem i en skål och tillsätt sockret. Rör tills bären är mosiga och sockret lösts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *