Romrussinglass

Ingredienser

5 dl mjölk
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
10 st äggulor
2 dl strösocker
Gula plus svarta russin
3 dl Jamaicarom, ca
Riven choklad

Gör så här

Lägg russinen att dra i romen i ca 2 dagar innan du ska göra glassen.
Häll i äggulorna och strösockret i en bunke.
Vispa i en hushållsassistent.
Häll ihop mjölken och grädden.
Lägg i vaniljstången och värm upp till nästan kokpunkten.
Skrapa ur innehållet i vaniljstången ner i gräddmjölken.
Häll över i gräddmjölk kastrullen och koka inte mer än 85 grader.
Häll i rom- och russinblandningen.
Låt svalna tills det blir riktigt kallt.
Häll i smeten i en glassmaskin och kör.

Dekorera med riven choklad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *