Romrussinglass

Zutaten

5 dl mjölk
5 Becher Sahne
1 tr Vanille
10 Stück Eigelb
2 dl strösocker
Gula plus svarta russin
3 dl Jamaicarom, als
Riven choklad

Tun Sie dies

Lägg russinen att dra i romen i ca 2 dagar innan du ska göra glassen.
Häll i äggulorna och strösockret i en bunke.
Vispa i en hushållsassistent.
Häll ihop mjölken och grädden.
Lägg i vaniljstången och värm upp till nästan kokpunkten.
Skrapa ur innehållet i vaniljstången ner i gräddmjölken.
Häll över i gräddmjölk kastrullen och koka inte mer än 85 Straßenhobel.
Häll i rom- och russinblandningen.
Låt svalna tills det blir riktigt kallt.
Häll i smeten i en glassmaskin och kör.

Dekorera med riven choklad

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *