Segkaka

Συστατικά:

1 l mjölk

50g smält smör

2 pkt jäst

1 msk salt

2 msk stött anis

2 msk stött fänkål

½ flaska (325g) ljus brödsirap

1,25 μεγάλο (750g)vetemjöl

1,25 (700-750g)rågsikt

Gör så här:

Smält smöret och blanda ner mjölken, värm till 37º.

Lös upp jästen i degvätskan.

Häll i sirap, brödkryddor, salt och det mesta av mjölet i degvätskan och kör i bakmaskin i 5-10 μου, kolla att degen börjar släppa kanten på degskålen.

Låt degen jäsa 30 μου.

Baka ut till runda kakor ca: 2 mm, använd vanlig kavel och därefter kruskavel,

Lägg 2 st brödkakor på varje plåt klädd med bakplåtspapper.

Blir ca:36-40 st kakor

Låt jäsa på plåt 10 μου.

Grädda mitt i ugnen ca: 3-4 min i 275º, kakorna ska bli ljusbruna.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί,,en,Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται,,en,Ονομα,,en,Δικτυακός τόπος,,en,Αναρτήστε Σχόλιο,,en. Required fields are marked *