Ernst havrekex

Ingredienser

1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 kop mel
2-3 dl fint rågsikt
1 dl olivolja
2 kopper vand
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
äggvita att pensla med
flager salt
solsikkefrø, linfrön och sesamfrön för dekoration

Forvarm ovnen til 200 grader.
Blanda ihop linfrön, solsikkefrø, sesamfrön och havregryn i en bunke. Tillsätt sedan 2 kop mel, 2-3 dl rågsikt och 2 dl vatten och blanda runt. Om degen känns stabbig tillsätt mer vatten.
Tillsätt salt och olivolja (om man föredrar någon annan olja går det också bra) samt bakpulver. Blanda sedan alla ingredienserna i en bunke tills det blir en fast deg.
Slå ut degen på ett mjölat bord. Knåda igenom degen snabbt så att den blir smidig och bra.
Dela sedan degen i 3 delar och kavla ut varje deg så den blir ca 5 mm tjock. Tryck sedan ut kex i valfri form med hjälp av ett glas, en form eller en rivjärnsbotten.
Lägg sedan kexen direkt på en plåt med bakplåtspapper, pensla kexen med äggvita och strö sedan över flingsalt och valfria frön.
Grädda kexen i ca 15-20 min tills de fått en gyllene färg.

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort,,en,Krævede felter er markeret,,en,Navn,,en,E-mail,,en,Internet side,,en,Skriv kommentar,,en. Required fields are marked *