Ernst havrekex

Zutaten

1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 Tassen Mehl
2-3 dl fint rågsikt
1 dl olivolja
2 Tassen Wasser
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
äggvita att pensla med
flingsalt
solrosfrön, linfrön och sesamfrön för dekoration

Heizen Sie den Backofen auf 200 Straßenhobel.
Blanda ihop linfrön, solrosfrön, sesamfrön och havregryn i en bunke. Tillsätt sedan 2 Tassen Mehl, 2-3 dl rågsikt och 2 dl vatten och blanda runt. Om degen känns stabbig tillsätt mer vatten.
Tillsätt salt och olivolja (om man föredrar någon annan olja går det också bra) samt bakpulver. Blanda sedan alla ingredienserna i en bunke tills det blir en fast deg.
Slå ut degen på ett mjölat bord. Knåda igenom degen snabbt så att den blir smidig och bra.
Dela sedan degen i 3 delar och kavla ut varje deg så den blir ca 5 mm tjock. Tryck sedan ut kex i valfri form med hjälp av ett glas, en form eller en rivjärnsbotten.
Lägg sedan kexen direkt på en plåt med bakplåtspapper, pensla kexen med äggvita och strö sedan över flingsalt och valfria frön.
Grädda kexen i ca 15-20 min tills de fått en gyllene färg.

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *