Leilani semlor

Leilani semlor

1 sats vetedeg
1 msk kardemummakärnor
3kopper mælk
50 färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk kun
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11-12 dl vetemjöl special

Topping 400 g mandelmassa
1 skvätt mjölk
8kop tunge fløde
Ägg till pensling Florsocker

Hemgjord mandelmassa, 1/2 kg
250 g sötmandel
2 1/2 dl strösocker
1 sats vetedeg

1. Stör kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs degen i en bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minutter.
5. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och baka ut till önskade bullar.
6. Hemgjord mandelmassa Skålla och skala mandeln.
7. Mixa mandlarna till ett fint pulver i hushållsmixer.
8. Tillsätt strösocker och mixa i 5–7 minuter tills det blir en slät och varm massa.
9. Semlor Dela degen i 18 bitar och forma dem till runda bullar.
10. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper med skarven nedår.
11. Forvarm ovnen til 200 grader.
12. Jäs under bakduk i 45-60 minutter.
13. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 minutter. Låt svalna.
14. Skär av topparna på bullarna och gröp ur innanmätet.

Rör innanmätet krämigt med riven mandelmassa och en skvätt mjölk.
Fyll semlorna med mandelmassa, spritsa över grädde och lägg på locket.
Pudra med florsocker.

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort,,en,Krævede felter er markeret,,en,Navn,,en,E-mail,,en,Internet side,,en,Skriv kommentar,,en. Required fields are marked *