Leilas Supergoda Kanelbullar

Leila super gut Zimtschnecken

Dessa har jag provat några gånger, dom blir supergoda och …superstora om man inte aktar sig

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 2 dl mjölk
  • 1 Becher Sahne
  • 50 g färsk jäst (den blå varianten)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk Salz
  • 100 g mjukt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • Cirka 11 dl vetemjöl special

Fyllning

  • 200 g mjukt smör (bredgott)
  • 1 dl råsocker
  • 1-2 Esslöffel Zimt
  • Ägg till pensling
  • 1/2 dl sirap + 1 msk vatten
  • Strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)
  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, Salz, smör och ägg.
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 Minuten. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 Minuten.
  5. Heizen Sie den Backofen auf 200 Straßenhobel.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
  7. Bred smöret på degen och strö över råsocker och kanel – blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel.
  8. Vik degen till ett dubbelvikt ark (se bilder) och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.
  9. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).
  10. Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 Minuten).
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  12. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 Minuten.
  13. Pensla dem med sirap utblandat med lite vatten och strö direkt över strösockret blandat med mortlad kardemumma

Seien Sie vorsichtig Out There!
Anders

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *