Leilas Supergoda Kanelbullar

Leilan erittäin hyvät kanelipullat

Dessa har jag provat några gånger, dom blir supergoda och …superstora om man inte aktar sig

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 2 kupillista maitoa
  • 1 kuppi raskas kerma
  • 50 g tuoretta hiivaa (den blå varianten)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 Luomumunista
  • Noin 11 dl vetemjöl special

Täyte

  • 200 g mjukt smör (bredgott)
  • 1 dl råsocker
  • 1-2 msk kanel
  • Ägg till pensling
  • 1/2 dl sirap + 1 msk vatten
  • Strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)
  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, suolaa, smör och ägg.
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuuttia. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 200 astetta.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
  7. Bred smöret på degen och strö över råsocker och kanel – blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel.
  8. Vik degen till ett dubbelvikt ark (se bilder) och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.
  9. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).
  10. Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuuttia).
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  12. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuuttia.
  13. Pensla dem med sirap utblandat med lite vatten och strö direkt över strösockret blandat med mortlad kardemumma

Ole varovainen Out There!
Eri

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *