P Wahlgens Knäckiga kladdkaka

Chokladsmet

50 g smör
1 st ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap

Knäcksmet

100 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl

Sätt på ugnen på 175.
Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen.
Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min.
Låt svalna.
Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *