Limoncello, Ernst variant

Ingredienser

13 ekologiska citroner
7.5 dl okryddat brännvin
5 dl vatten
2.5 dl socker

Gör så här

1. Skölj citronerna väl. Skala dem med en potatisskalare men var noggrann med att så lite av det vita skalet följer med som möjligt, då det ger en besk smak. Lägg skalen i en burk med lock.

2. När citronerna är skalade, dela dem på mitten och pressa ur all saft ner i burken med skalen. Häll sedan över brännvinet.

3. Låt blandningen stå en vecka, gärna i ett mörkt rum. Blandning kan stå praktiskt taget hur länge man vill, dock ska man sila bort skalen efter en tid.

4. Efter första lagringen: koka upp vatten och socker och låt sockerlagen svalna helt. Häll sedan ihop sockerlagen med citron- och brännvinsblandningen och blanda väl. Låt stå ytterligare en vecka.

5. Sila av limoncellon och häll upp på väl rengjorda flaskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *