Pastel de mousse de arándanos

Ingredientes

  • Mandelbotten
  • 300 g mandelmassa
  • 1 Cada huevo
  • 1 yema de huevo
  • Smör att smörja formen

Blåbärsmousse

  • 4 st gelatinblad
  • 4 taza de crema de leche
  • 3 msk florsocker
  • 300 g frysta blåbär, halvtinade

Till garnering

  • Färska blåbär
  • Vispgrädde
  • Mandelspån, rostade
  • Florsocker

QUÉ HACER:

  1. Precaliente el horno a 180 calificador.

Mandelbotten:

  1. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke.
  2. Tillsätt ägget och äggulan och blanda till en jämn smet.
  3. Smörj en pajform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och bred ut smeten jämnt i den.
  4. Grädda tårtbottnen i cirka 15 acta, eller tills den har stelnat. Låt svalna en aning och ställ sedan in formen i kylskåpet.

Blåbärsmousse:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 acta.
  2. Vispa grädde och florsocker, men inte för hårt.
  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en liten kastrull med några matskedar av grädden.
  4. Vänd snabbt ner gelatinet och bären i grädden. Blanda noggrant men varsamt.
  5. Ta fram mandelbottnen ur kylen och lossa den försiktigt med hjälp av en tunn kniv.
  6. Lyft upp den, lägg den på ett fat och fördela blåbärsmoussen jämnt ovanpå.
  7. Låt tårtan stå i kylskåpet i några timmar innan servering, så att moussen får sin rätta konsistens.
  8. Garnera med färska bär, vispad grädde och mandelspån.
  9. Pudra över florsocker och servera.

DISFRUTA !!

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *