Mustikka Mousse Cake

Ainekset

  • Mandelbotten
  • 300 g mandelmassa
  • 1 Jokainen muna
  • 1 st äggula
  • Smör att smörja formen

Blåbärsmousse

  • 4 st gelatinblad
  • 4 kuppi raskas kerma
  • 3 msk florsocker
  • 300 g frysta blåbär, halvtinade

Till garnering

  • Färska blåbär
  • Vispgrädde
  • Mandelspån, rostade
  • Florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Kuumenna uuni 180 astetta.

Mandelbotten:

  1. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke.
  2. Tillsätt ägget och äggulan och blanda till en jämn smet.
  3. Smörj en pajform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och bred ut smeten jämnt i den.
  4. Grädda tårtbottnen i cirka 15 minuuttia, eller tills den har stelnat. Låt svalna en aning och ställ sedan in formen i kylskåpet.

Blåbärsmousse:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuuttia.
  2. Vispa grädde och florsocker, men inte för hårt.
  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en liten kastrull med några matskedar av grädden.
  4. Vänd snabbt ner gelatinet och bären i grädden. Blanda noggrant men varsamt.
  5. Ta fram mandelbottnen ur kylen och lossa den försiktigt med hjälp av en tunn kniv.
  6. Lyft upp den, lägg den på ett fat och fördela blåbärsmoussen jämnt ovanpå.
  7. Låt tårtan stå i kylskåpet i några timmar innan servering, så att moussen får sin rätta konsistens.
  8. Garnera med färska bär, vispad grädde och mandelspån.
  9. Pudra över florsocker och servera.

ENJOY !!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *