Blueberry Mousse Cake

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 300 g mandelmassa
  • 1 st egg
  • 1 eggeplomme
  • Smör att smörja formen

Blåbärsmousse

  • 4 st gelatinblad
  • 4 kopp kremfløte
  • 3 msk florsocker
  • 300 g frysta blåbär, halvtinade

Till garnering

  • Färska blåbär
  • Vispgrädde
  • Mandelspån, rostade
  • Florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

Mandelbotten:

  1. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke.
  2. Tillsätt ägget och äggulan och blanda till en jämn smet.
  3. Smörj en pajform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och bred ut smeten jämnt i den.
  4. Grädda tårtbottnen i cirka 15 minuter, eller tills den har stelnat. Låt svalna en aning och ställ sedan in formen i kylskåpet.

Blåbärsmousse:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Vispa grädde och florsocker, men inte för hårt.
  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en liten kastrull med några matskedar av grädden.
  4. Vänd snabbt ner gelatinet och bären i grädden. Blanda noggrant men varsamt.
  5. Ta mandler bunnen av kjøleskapet og ta den forsiktig ved hjelp av en tynn kniv.
  6. Løft opp, sette den på en plate og spredt jevnt på toppen blåbärsmoussen.
  7. La kaken stå i kjøleskapet i et par timer før servering, slik at mousse dets riktige konsistens.
  8. Pynt med friske bær, pisket krem ​​og mandler.
  9. Støv med melis og server.

NYT !!

Legg igjen et svar,,en,Avbryt svar,,en,Din e-postadresse vil ikke bli publisert,,en,Obligatoriske felt er merket,,en,Navn,,en,e-post,,en,nettsted,,en,post Kommentar,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *