Jordgubbsglass

  • 500 gram jordgubbar
  • 175 gram strösocker (plus 2 matskedar)
  • 500 ml röd mjölk
  • 500 ml röd grädde
  • 1 vaniljstång
  • 10 äggulor
  • 2 msk citronjuice
  1. Hacka jordgubbarna och lägg dem i en skål och strö över 2 msk strösocker (de plusade) och låt dom smälta ihop tillsammans.
  2. Häll mjölken och grädden i en tjockbottnad kastrull, lägg i vaniljstången som du har skurit på mitten för att få ut fröna. Låt det nästan koka upp och ta då genast av kastrullen från plattan och låt allt ”smälta samman” i ca 20 minuter.
  3. Vispa äggulorna med sockret,175g, tills smeten blir tjock och ljusgul. Ta upp vaniljstången och häll, medan du vispar, den varma vätskan över äggulorna. Ställ kastrullen med allt de blandade tillbaka på värmen på spisen och värm under omrörning detta tills det börjar tjockna och ta då bort kastrullen från värmen och lägg glassen i en skål för att kallna.
  4. Gör en puré av jordgubbarna i en matberedare och när glassmeten är kall så vänder du ned citronjuicen och jordgubbspurén.
  5. Antigen ställer du in detta i en skål i frysen eller i en glassmaskin.
    Om i en skål i frysen så måste du ta ut glassen var 3:e timme medens den fryser och vispa den med en elvisp. Detta tar bort iskristallerna som formas och det gör glassen mjuk i stället för ”crunchy”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *