Moberg blóðflögur

Antal portioner: 4

innihaldsefni

2,5 dl vetemjöl
0,5 teskeið salt
6 dl standardmjölk
3 egg
1/2 dl clubsoda (eller fruktsoda)
3 msk smör till stekning

gera þetta

1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
2. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Låt gärna smeten stå och svälla i en halvtimme.
3. Häll clubsodan i smeten strax före stekningen. Bryn lite smör i plättlaggen och stek plättarna gyllenbruna på båda sidor.
4. Servera gärna med färska bär och vispad grädde.

Njóttu !
Sunkan

Skildu eftir skilaboð

Netfangið þitt verður ekki birt,,en,Nauðsynlegir reitir eru merktir,,en,heiti,,en,Vefsíða,,en,Post Comment,,en. Required fields are marked *