Rabarberpaj

Ingredienser:
Rabarber:
Ett ca 2 cm tjockt lager hackad rabarber i botten på pajformen
1 dl socker
ev. 1 tsk vaniljsocker

SMULDEG:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
Lägg rabarberbitarna i formen.
Strö över socker och lite vaniljsocker.

Gör smuldegen till rabarberpajen:
Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål.
Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
Täck rabarbern med smuldeg.
Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter.
Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.

Enjpoy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *