Die weltweit besten Tortenboden

4 ägg
2 Tasse Zucker
1dl (60 gr) vetemjöl
1dl (80gr) potatismjöl
1 tsk bakpulver
Smör och mjöl till formen

1. Der Ofen auf 175 gr C.
2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, als 24 cm i diameter.
3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp, als 3 meine.
4. Blanda vetemjöl, potatismjöl, och bakpulver i en annan bunke.
5. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen.
6. Blanda försiktigt med en slickepott till jämn smet.
7. Häll smeten i formen.
8. Grädda i nedra delen av ugnen i ca 30 meine.
9. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr.
10. Låt svalna helt. Låt kakan stå 15 min när den kommit ur ugnen och stjälp sedan upp den ur formen.
12. När kakan svalnat helt, skär den i tre delar.
13. Om kakan blir toppig, vänd den så att understa delen hamnar överst.

Genießen !
Von Shunko

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *