Gratin de poisson

Ingrédients

Fisk, förslagsvis torsk
1 st purjolök
1 burk sparris
4-5 st tomater
Herrgårdsost
Farine
Smör
Kryddpeppar, svartpeppar, sel

Till såsen:
Spara 3 dl buljong från fiskkoket, grädde, smör och mjöl

Vit sås
4 cuillères à soupe de beurre
2 msk vetemjöl
3 dl Vätska (grädde, mjölk och buljong från fiskkoket)

Pour ce faire,:

  1. Koka fisken i 3-5 min i saltat vatten och med kryddpeppar
  2. Lägg fisken i smord form
  3. Hacka purjolök och lägg över fisken
  4. Hacka och skär sparris i bitar och lägg över
  5. Skiva tomaterna och lägg över
  6. Häll vita såsen över allting
  7. Gratinera i 30.40 min i 200 gr C
  8. Sista 15-20 min strös osten över

Såsen gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull
  2. Häll i vetemjölet på samma gång som du vispar ordentligt tills allt är blandat
  3. Blanda i vätskan “lite åt gången” och fortsätt hela tiden att vispa till önskad tjocklek
  4. Assaisonner avec le sel et le poivre

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *