Förrätt med räkor i dillpesto med avokadobitar

INGREDIENSER

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 knippe dill
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1/2 dl riven parmesan
  • salt
  • 2 st avokador

Gör så här:

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt
  2. Rosta pinjenötterna i torr teflonpanna. Får ej brännas vid!
  3. Lägg hackad dill och basilika i en mortel, stöt och gnid det till en massa
  4. Lägg massan i en mixer tillsammans med pinjenötterna
  5. Skala vitlöken och krossa i morteln, lägg i mixern
  6. Tvätta citronen noga och riv en msk cest och lägg i mixern
  7. Lägg i parmesan i mixern
  8. Droppa i olja och mixa peston, smaka av med salt
  9. Skala avokadon och skär i bitar
  10. Droppa över pressad citronsaft
  11. Blanda pesto och räkor och därefter avokadobitar.
  12. Servera med ett gott bröd till

Enjoy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *