Smażone śledzie w sosie cebulowym sól

4 Porcje

4 stora eller 8 små urvattnade filéer
1/2 dl vetemjöl
1 ekologiskt ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 knippe gräslök (garnering)

Sos cebulowy:
4 gula lökar
2 łyżki masła
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (röd)
1 dl vispgrädde
Muskotnöt
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Vänd avrunna filéer i mjöl, uppvispat ägg och sist ströbröd
Stek gyllenbruna på svag värme
Servera med löksås och kokt potatis

Sos cebulowy:
Skala och skiva löken och svetta den i stekpannan, mjuk och glansig
Smält smör i kastrull och pudra över mjölet
Vispa tills mjölet har löst sig
Tillsätt mjölk och grädde och vispa därefter
Sjud på svag värme i 10 min
Se till att det inte bränner fast i botten
Blanda ner lök och smaka av med muskotnöt och S&P

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany,,en,wymagane pola są zaznaczone,,en,Nazwa,,en,Stronie internetowej,,en,Wyślij komentarz,,en. Required fields are marked *