Stekt stömmingsflundra

4 portioner

1 kg färsk eller 600 gr renad strömming
1 dl rågmjöl
1 dl ströbröd
salt och peppar
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad persilja
smör till stekning

Gör så här:
Klipp bort ryggfenan efter rensning
Blanda ströbröd och rågmjöl
Hälften av strömmingarna med skinnsidan ned
Salta, peppra och strö över dill & persilja
Lägg resten av strömmingarna ovanpå
Tryck ihop dem och vänd i ströbrödsblandningen
Stek några strömmingar i smör tills de fått en gyllengul färg
Stek långsamt, gärna 10 minuter per sida på svag värmen.
Servera med mos, citronklyfta, skirat smör och pressgurka.

Hela hemligheten med att steka strömming är att göra det på relativt svag värmen ganska länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *