Fried stömmingsflundra

4 portioner

1 kg färsk eller 600 gr renad strömming
1 dl rågmjöl
1 dl pan rallado
sal y pimienta
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad persilja
smör till stekning

Haga esto:
Klipp bort ryggfenan efter rensning
Blanda ströbröd och rågmjöl
Hälften av strömmingarna med skinnsidan ned
Salta, peppra och strö över dill & persilja
Lägg resten av strömmingarna ovanpå
Tryck ihop dem och vänd i ströbrödsblandningen
Stek några strömmingar i smör tills de fått en gyllengul färg
Stek långsamt, gärna 10 minuter per sida på svag värmen.
Servera med mos, citronklyfta, skirat smör och pressgurka.

Hela hemligheten med att steka strömming är att göra det på relativt svag värmen ganska länge.

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *