Stömmingsflundra Fried

4 parties

1 kg färsk eller 600 gr renad strömming
1 dl rågmjöl
1 chapelure dl
sel et poivre
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad persilja
smör till stekning

Pour ce faire,:
Klipp bort ryggfenan efter rensning
Blanda ströbröd och rågmjöl
Hälften av strömmingarna med skinnsidan ned
Salta, peppra och strö över dill & persilja
Lägg resten av strömmingarna ovanpå
Tryck ihop dem och vänd i ströbrödsblandningen
Stek några strömmingar i smör tills de fått en gyllengul färg
Stek långsamt, gärna 10 minuter per sida på svag värmen.
Servera med mos, citronklyfta, skirat smör och pressgurka.

Hela hemligheten med att steka strömming är att göra det på relativt svag värmen ganska länge.

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *