Turska piparjuuri

4 osat

4 skivor torskrygg (á 250 gr)
3 msk salt/liter vatten
1 gul lök
1 morot
10 vitpepparkorn
3 kryddpepparkorn
2 lagerblad

keräämään:
10 cm pepparrot
200 gr voita
Citronklyfta
Dillkvistar

Tee tämä:
Koka upp vatten med rikligt med salt i en kastrull
Skär löken i grova bitar
Skiva moroten
Lägg allt i kastrullen
Tillsätt vitpepparkorn och krydppepparkorn + lagerblad
Koka i ca 10 min
Lägg ner fiskbitarna när vattnet stormkokar
Sänk värmen rejält
Sjud i 5-10 min
Riv pepparroten
Bryn smöret gyllenbrunt
Servera fisk med kokt potatis och brynt smör.
Garnera med pepparrot, citron och en dillkvist

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *