Ajo camarones con maní-Cal adobo

Portioner 4 a 6

Tillagningstid 15 minutos
Marineringstid 20 a 30 minutos
Grilltid 2 a 4 minutos

Marinering
1/4 kaffekopp jordnötsolja
1/4 kaffekopp soya
3 msk osaltade jordnötter
1/2 mak lime cest
2 msk nypressad lime juice
2 msk sesameolja
2 msk hackade basilkablad
2 msk grovt hackad ingefära
1 stor vitlöksklyfta, grovt hackad
1 tesked stark chili-vitlök sås, typ sambal olek med vitlök
Sal
500-600 gr stora räkor (20 a 30 st), skalade
1 lime, skuren i klyftor

1. Lägg allt i en matberedare. Kör allt i, 20 a 30 sekunder. Lägg allt i en skål och salta lite. Lägg i räkorna och se till att de täcks. Lägg över plastfolie och marinera i rumstemp 20-30 minutos.

2. Förbered direkt grillning, hög temp (230° till 290°C).

3. Grilla räkorna över direkt hög värme med locket stängt tills räkorna är klara och mitten börjar bli ogenomskinliga, 2 a 4 acta, vänd 1 o 2 ggr.
Servera på en gång med ett lite lime squeeze över räkorna

Disfrutar
El Sunko

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *