Valkosipuli katkarapu Peanut-Lime Marinadi

Portioner 4 to 6

Tillagningstid 15 minutes
Marineringstid 20 to 30 min
Grilltid 2 to 4 minutes

Marinering
1/4 kaffekopp jordnötsolja
1/4 kaffekopp soya
3 msk osaltade jordnötter
1/2 mak lime cest
2 msk nypressad lime juice
2 msk sesameolja
2 msk hackade basilkablad
2 msk grovt hackad ingefära
1 stor vitlöksklyfta, grovt hackad
1 tesked stark chili-vitlök sås, typ sambal olek med vitlök
Salt
500-600 gr stora räkor (20 ja 30 st), skalade
1 lime, skuren i klyftor

1. Lägg allt i en matberedare. Kör allt i, 20 ja 30 sekunder. Lägg allt i en skål och salta lite. Lägg i räkorna och se till att de täcks. Lägg över plastfolie och marinera i rumstemp 20-30 min.

2. Förbered direkt grillning, hög temp (230° till 290°C).

3. Grilla räkorna över direkt hög värme med locket stängt tills räkorna är klara och mitten börjar bli ogenomskinliga, 2 ja 4 minuuttia, vänd 1 tai 2 ggr.
Servera på en gång med ett lite lime squeeze över räkorna

Nauti
El Sunko

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *