Fonds de légumes

2 morötter
1 rotselleri
4 gula lökar
1 hel vitlök
2 dl tomatpuré
vatten
2 msk vitpeppar
2 msk timjan
5 feuille de laurier

Skala rotsakerna och löken och skär dem i grova bitar.
Skär vitlöken i två delar.
Rosta rotsakerna i 20-30 procès-verbal.
Tillsätt tomatpuré och rosta ytterligare i några minuter.

Lägg alltsammans i en stor gryta och täck allting med vatten.
Låt koka upp och skumma av om det behövs.
Tillsätt kryddorna efter du skummat av och låt därefter sjuda på svag värme i 1-2 timmar.

Sila av alltsammans och koka ner buljongen tills 1/3 kvarstår.
Grymt bra till höstsoppor, t.ex. potatis och purjolökssoppa.

Jouir!

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *