Fundusz warzyw

2 morötter
1 rotselleri
4 gula lökar
1 hel vitlök
2 dl tomatpuré
vatten
2 msk vitpeppar
2 msk timjan
5 lagerblad

Skala rotsakerna och löken och skär dem i grova bitar.
Skär vitlöken i två delar.
Rosta rotsakerna i 20-30 protokół.
Tillsätt tomatpuré och rosta ytterligare i några minuter.

Lägg alltsammans i en stor gryta och täck allting med vatten.
Låt koka upp och skumma av om det behövs.
Tillsätt kryddorna efter du skummat av och låt därefter sjuda på svag värme i 1-2 timmar.

Sila av alltsammans och koka ner buljongen tills 1/3 kvarstår.
Grymt bra till höstsoppor, t.ex. potatis och purjolökssoppa.

Cieszyć się!

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany,,en,wymagane pola są zaznaczone,,en,Nazwa,,en,Stronie internetowej,,en,Wyślij komentarz,,en. Required fields are marked *