Fonds de veau…Maison est le seul disponible…

Färdigt på: 6 tim 30 ma

Ingrédients

  • 3 – 5 kg sågade kalvben (ring och beställ till lokala slaktaren, typ Percys i Sollentuna, Slaktarn i Viksjö, finns även på Östermalmshallen). Går även bra med oxsvans.
  • 2 st morötter
  • 4 st lökar
  • 1 st rotselleri
  • 1 st vitlök
  • 2 dl tomatpuré
  • 2 msk vitpeppar
  • 2 msk timjan
  • 5 st lagerblad

 Om man vill få en riktigt slät fond kan man sila ytterligare igenom en silduk.

 Pour ce faire,

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.
  3. Rosta kalvbenen i ca 25 minuter utan rotsaker
  4. Skala och skölj alla rotsaker & lökar, skär dem i grova i bitar.
  5. Rör om bland benen och häll över rotsakerna och in i ugnen i ca 15 min ytterligare.
  6. Fortsätt att röra om på bläcket tills benen och rotsakerna är rostade.
  7. Häll över tomatpurén och rosta 5 -10 minuter till i ugnen
  8. Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten (källvatten om du har tillgång till det).
  9. Koka upp och skumma av skyn.
  10. Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 timmar.
  11. Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken ca 2-3 timmar.
  12. Låt kallna och frys ner i petflaskor.

Jouir!

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *