Ernst frukost müslie

Antal portioner: 10
Färdigt på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3.5 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 2 msk linfrön
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk kardemumma

Gör så här

  1. Blanda hälften av alla de torra ingredienserna utom kardemumman i en panna med smält smör.
  2. Stek ingredienserna på hög värme.
  3. Ta av pannan när müslin fått fin, gyllenbrun färg.
  4. Ringla över honungen och rör om i den varma pannan.
  5. Häll över müsliblandningen i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna samt kardemumman och blanda väl.
  6. Häll över i en glasburk med förslutningsbart lock.
  7. Servera müslin i en skål med färska jordgubbar och yoghurt eller filmjölk.

Enjoy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *