Ernst frukost müslie

Number of servings: 10
Completed on: 10 mine

Ingredients

  • 2 tablespoons butter
  • 3.5 dl oatmeal
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 2 msk linfrön
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk kardemumma

Do this

  1. Blanda hälften av alla de torra ingredienserna utom kardemumman i en panna med smält smör.
  2. Stek ingredienserna på hög värme.
  3. Ta av pannan när müslin fått fin, gyllenbrun färg.
  4. Ringla över honungen och rör om i den varma pannan.
  5. Häll över müsliblandningen i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna samt kardemumman och blanda väl.
  6. Häll över i en glasburk med förslutningsbart lock.
  7. Servera müslin i en skål med färska jordgubbar och yoghurt eller filmjölk.

Enjoy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *