Fläskpannkaka med hallonsylt

4 portioner

300 gram rimmat fläsk
4 ägg
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar

Tillbehör:
Hallonsylt

Gör så här:
Ugnen på 225gr C
Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, grädden, salt och peppar.
Låt smeten vila i 15 minuter.
Skär fläsket i tärningar och strö ut dem i en långpanna.
Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Rör om ett par gånger.
Häll över äggsmeten och grädda mitt i ugnen i ytterligare 20-25 minuter.
Servera alltid fläskpannkaka med hallonsylt.

Enjoy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *