Fläskpannkaka Old School

Fläskpannkaka
För ca 4-6 osat
Tillagningstid: kuten 60 min.
Ainekset
400–500 g rimmat stekfläsk
6 kuppi jauhoja
1 tsk salt
2 msk strösocker
1 tl leivinjauhetta
1 liter mjölk
6 munat
50 g voita, smält
Tee tämä
Lägg bakplåtspapper i en långpanna cirka 35 x 25 centimeter.
Skär svålen av stekfläsket, dela det i tärningar.
Stek i stekpanna, ta upp och låt rinna av, lägg i långpannan.
Vispa samman mjöl, suolaa, bakpulver och mjölk till en slät smet.
Låt gärna svälla en timme.
Vispa samman äggen och vispa ner mjölsmeten i äggen och det smälta smöret.
Häll smeten över fläsktärningarna i långpannan.
Sätt in långpannan mitt i ugnen i 175 grader och grädda cirka 40 minuter tills pannkakan blåst upp sig något och fått gyllene färg på ytan.
Servera fläskpannkakan nygräddad med lingonsylt eller rårörda lingon, eller som jag tycker är godast…hallonsylt.
Iskall mjölk till detta är ju givet.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *