Fläskpannkaka Old School

Fläskpannkaka
För ca 4-6 portioner
Tillagningstid: ca 60 min.
Ingredienser
400–500 g rimmat stekfläsk
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
1 liter mjölk
6 ägg
50 g smör, smält
Gör så här
Lägg bakplåtspapper i en långpanna cirka 35 x 25 centimeter.
Skär svålen av stekfläsket, dela det i tärningar.
Stek i stekpanna, ta upp och låt rinna av, lägg i långpannan.
Vispa samman mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en slät smet.
Låt gärna svälla en timme.
Vispa samman äggen och vispa ner mjölsmeten i äggen och det smälta smöret.
Häll smeten över fläsktärningarna i långpannan.
Sätt in långpannan mitt i ugnen i 175 grader och grädda cirka 40 minuter tills pannkakan blåst upp sig något och fått gyllene färg på ytan.
Servera fläskpannkakan nygräddad med lingonsylt eller rårörda lingon, eller som jag tycker är godast…hallonsylt.
Iskall mjölk till detta är ju givet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *