Fläskpannkaka Old School

Fläskpannkaka
För ca 4-6 τμήματα
Μαγείρεμα: ca 60 μου.
Συστατικά
400–500 g rimmat stekfläsk
6 φλιτζάνι αλεύρι
1 tsk salt
2 σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 tsk bakpulver
1 liter mjölk
6 αυγά
50 g smör, smält
Gör så här
Lägg bakplåtspapper i en långpanna cirka 35 x 25 centimeter.
Skär svålen av stekfläsket, dela det i tärningar.
Stek i stekpanna, ta upp och låt rinna av, lägg i långpannan.
Vispa samman mjöl, άλας, bakpulver och mjölk till en slät smet.
Låt gärna svälla en timme.
Vispa samman äggen och vispa ner mjölsmeten i äggen och det smälta smöret.
Häll smeten över fläsktärningarna i långpannan.
Sätt in långpannan mitt i ugnen i 175 grader och grädda cirka 40 minuter tills pannkakan blåst upp sig något och fått gyllene färg på ytan.
Servera fläskpannkakan nygräddad med lingonsylt eller rårörda lingon, eller som jag tycker är godast…hallonsylt.
Iskall mjölk till detta är ju givet.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί,,en,Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται,,en,Ονομα,,en,Δικτυακός τόπος,,en,Αναρτήστε Σχόλιο,,en. Required fields are marked *