Pitepalt

Pitepalt
Mer norrländskt än så här kan det väl inte bli? Palt med bogfläsk som serveras med smör

4 potioner (VILKET ÄR LITE LÖJLIGT….MAN GÖR JU FÖR 20 VARJE GÅNG)

EN STOR FET SYLTKITTEL

1 KG Potatis
2-4 dl VETEMJÖL/KG POTATIS
500 GR BOGFLÄSK SKURET I TÄRNINGAR
SALT EFTER SMAK
1 KG EXTRA SALTAT SMÖR

Gjør dette:
1. SKALA POTATISEN.
2. MAL DEN I EN KÖTTKVARN.
3. BLANDA POTATIS MED MJÖL & SALT.
4. KNÅDA IHOP TILL EN DEG SOM INTE FÅR VARA FÖR FAST.
5. TA EN DEL DEG OCH LÄGG I EN BIT FLÄKS I MITTEN, TA YTTERLIGARE DEG OCH GÖR DETTA TILL EN BOLL.
6. LÄGG PALTARNA I KOKANDE SALTAT VATTEN I DEN FETA GRYTAN.
7. LÅT KOKA OCH RÖR OM SÅ ATT INTE PALTARNA FASTNAR I GRYTBOTTEN. EFTER ETT TAG FLYTER PALTARNA UPP TILL YTAN.
8. KOKA CA 1 TIM.
9. SERVERA MED SMÖRPAKETET MITT PÅ BORDET OCH DRYCKEN SKALL GIVETVIS VARA ISKALL MJÖLK..

Legg igjen et svar,,en,Avbryt svar,,en,Din e-postadresse vil ikke bli publisert,,en,Obligatoriske felt er merket,,en,Navn,,en,e-post,,en,nettsted,,en,post Kommentar,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *