Navets en purée avec du porc

Ingrédients

Fläsklägg:
4 st rimmade fläsklägg, inhandla gärna på en saluhall eller liknande
1 st morot
1 st gul lök
purjolök, mindre bit
rotselleri, mindre bit
1 st timjan, färsk kvist
5 st lagerblad
10-15 st vitpepparkorn

Rotmos
Här ska man, enligt mig, ha dubbelt så mycket “pärer” i vikt som kålrot i vikt
1 st kålrot
spadet från fläskläggen
8-10 st potatisar, comme 800 g (om kolroten väger ca 400 g)
Salt och vitpeppar, efter smak
Smör
Persilja till garnering

Pour ce faire,
  1. Skölj fläskläggen i kallt rinnande vatten. Lägg det sen i en gryta och häll på vatten så att det täcker ända upp. Låt koka upp och skumma väl bort alla proteiner.
  2. Skala moroten och löken, skär dem i mindre bitar och lägg ner dem i grytan.
  3. Tillsätt pepparkornen och lagerbladen.
  4. Låt fläskläggen sjuda på svag värme under lock i 90 ma- 120 ma.
  5. När fläskläggen är klara (när det lossnar lätt från benet) så ta då av grytan från värmen och ställ den åt sidan på spisen.
  6. Skala nu kålroten till rotmoset och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, häll på nästan allt spad från fläskläggen (låt köttet ligga kvar i lite spad) och koka dem i tills klara (comme 25 procès-verbal).
  7. Skala nu pärerna och skär även den i mindre bitar. Lägg ner bitarna i kastrullen tillsammans med kålroten.
  8. Låt koka i ytterligare ca 15 minuter eller tills allt är mjukt.
  9. Häll nu av spadet från koket, men spara det.
  10. Mosa rotsakerna med en mos-stamp eller liknande. Mosa dock inte för mycket, det ska finnas lite små-bitar kvar
  11. Vispa sedan moset fluffigt och späd med kokspadet från rotsakerna till önskad konsistens.
  12. Assaisonner avec le sel et le poivre.
  13. Rör i smör och garnera med hackad persilja.
  14. Värm fläskläggen innan du serverar den med moset och givetvis ett gäng olika sorters senap

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *