Oxfilé Wellington

ZUTATEN

Svampfyllning

  • 3 st schalottenlökar, finhackade
  • 300 g skogschampinjoner
  • Smör till stekning
  • 2 dl Sahne
  • 1 krm Salz
  • 1 kneift weißer Pfeffer

Madeirasås

  • 4 dl madeira (en liten flaska madeira)
  • 0.5 dl balsamicovinäger
  • 2 tsk soya
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 st schalottenlökar, tunt skivade
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk olivolja till att spräcka såsen med

Biff Wellington

  • 1 kg oxfilé, mittbit (delas på längden om den är tjock)
  • 2-3 krm Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 6 st stora skivor prosciutto, el parmaskinka
  • Svampfyllning, se receptet nedan
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 2 ark med smördeg
  • Mehl
  • Äggula till pensling.

WAS TUN:

Svampfyllning.

  1. Lägg champinjonerna i en matberedare och mixa den tillsammans med löken.
  2. Trattkantarellerna behöver inte mixas lika länge så tillsätt dessa allt eftersom.
  3. Bryn sedan svampröran i smör och låt vätskan koka in, Sahne hinzufügen.
  4. Låt koka ytterligare tills massan känns krämig.
  5. Smaksätt med salt och peppar, abkühlen lassen.

Madeirasås

  1. Koka ner allt utom olivoljan till hälften, tills det blir simmigt, montera sedan ned olivoljan vid servering.
  2. Låt olivoljan landa mjukt i en sked först för att undvika att såsen spricker.
  3. Smaksätt med vitpeppar. Resultatet kommer att bli som en varm vinaigrette.

Biff Wellington all the way…

  1. Salta och peppra oxfilén och bryn den hastigt i stekpanna och låt svalna.
  2. Lägg ut ett plastfolieark på en skärbräda.
  3. Lägg skinkan omlott på plastfilmen, bred på svampfyllningen och placera oxfilén i mitten.
  4. Bred på senapen på köttet och rulla in den.
  5. Heizen Sie den Backofen auf 230 Straßenhobel.
  6. Lägg smördegsarken omlott och kavla ut dem rikligt med mjöl så att de inte fastnar.
  7. Rulla ut köttet ur plastfilmen och placera det i mitten av smördegen.
  8. Rulla ihop och nyp ihop kanterna.
  9. Limma med lite äggula.
  10. Skär ett par diagonala små snitt i toppen av degen för att ångan ska pysa ut och köttet inte ska bli ”kokt”.
  11. Hetta upp en plåt i ugnen, den ska bli riktigt het.
  12. När förrätten är serverad lägger ni ”rullen” på den heta plåten.
  13. I med köttermometer (55 Straßenhobel) och ställ in den i mitten av ugnen.
  14. Sänk värmen efter 10 minuter till 160 Straßenhobel.
  15. Tar ca 25-35 Minuten

Genießen

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *