Västerbotten

 

 

 

 

 

 

Abschluss: 1 tim och 20 meine

Zutaten:

Teig:

  • 150 gr smör
  • 4 dl mjöl
  • 2Esslöffel kaltes Wasser
  • 0,5 tsk Salz

Fyllning:

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 gelb Schließen
  • 4 ägg
  • 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
  • 1,5 dl västerbottenost, zerrissen
  • 1 dl hackad gräslök
  • Pfeffer

Tun Sie dies

  1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
  2. Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 Minuten.
  3. Ofen vorheizen auf 200 Straßenhobel, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 Minuten.
  4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
  5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
  6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
  7. Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
  8. Låt den vila en stund före servering.
  9. Garnera med nyhackad gräslök.

Genießen

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *