Västerbotten

 

 

 

 

 

 

Färdigt på: 1 tim och 20 μου

Συστατικά:

Pajdeg:

  • 150 gr smör
  • 4 dl mjöl
  • 2msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt

Fyllning:

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 gula lökar
  • 4 αυγά
  • 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
  • 1,5 dl västerbottenost, riven
  • 1 dl hackad gräslök
  • πιπέρι

Gör så här

  1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
  2. Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 πρακτικά.
  3. Värm ugnen till 200 γκρέιντερ, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 πρακτικά.
  4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
  5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
  6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
  7. Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
  8. Låt den vila en stund före servering.
  9. Garnera med nyhackad gräslök.

Απολαύστε

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί,,en,Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται,,en,Ονομα,,en,Δικτυακός τόπος,,en,Αναρτήστε Σχόλιο,,en. Required fields are marked *